Desert chec cu capsuni si afine si glazura de ciocolata

de Ancutsa in Dulciuri, 29 Apr 2021 | 2417 vizualizari

 

Am pregătit acest chec în note de primăvară: cu căpșuni și afine, coajă de lămâie și apă de flori de portocal. La final, l-am glazurat cu ciocolată cu lapte. și l-am decorat cu căpșuni și frunze de mentă (din ghiveciul meu mic pe care l-am îngrijit cu drag). Un desert deloc complicat, dar delicios, de weekend sau orice altă ocazie.

Retete pascale

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 5 ouă mari,
  • 100 g căpșuni proaspete,
  • 100 g afine congelate,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 1 linguriță coajă de lămâie,
  • 1 linguriță apă de flori de portocal,
  • 80 ml ulei,
  • 120 + 25 g făină,
  • 7 g praf de copt,
  • Decor:
  • Frunze de mentă, după gust,
  • 4 căpșuni proaspete,
  • 50 g cuvertură de ciocolată cu lapte Callebaut 33,6% cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu capsuni si afine si glazura de ciocolata:

Aluatul:

Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Adaugi treptat apa de flori de portocal, gălbenuşurile, coaja de lămâie, uleiul, amestecând bine. Adaugi apoi 120 g făina amestecată cu praful de copt și omogenizezi cu o spatulă.

Amesteci fructele cu 25 g (o lingură) făină și le adaugi la aluat, amestecând cu mișcări largi, pentru a nu desumfla compoziția. Făina le ajută să plutească frumos în aluat și să nu se scufunde la baza blatului.

Torni aluatul într-o tavă pentru chec, pregătită cu hârtie de copt și dai la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 30-35 de minute sau până trece testul scobitorii.

Lași checul la răcit.

 

Pentru decor:

Decorezi checul cu ciocolată topită, căpșunile spălate și tăiate în jumătăți, dar și frunzulițele de mentă spălate și uscate.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/chec-cu-capsuni-si-afine-si-glazura-de.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu capsuni si afine si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort trenulet